Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Българските минерални извори

Едно от най-безценните богатства на България е наличието на  минерални извори . Нашата страна е сред  малкото държави  в Европа, която може да се похвали с такова голямо разнообразие на термални находища.

Красивата, разнообразна природа на България и многобройните ѝ планини се простират през цялата страна, като предоставят прекрасна атмосфера за едно от най-невероятните чудеса на България – минералните извори. Те могат да се видят по долини и низини, както и по високите планини, в близост до реки и по черноморието. Известни са като магически източник на здраве и красота, както и като най-ценният дар от природата. В страната ни са установени над 250 находища на минерални вода, която извира от много голяма дълбочина и поради тази причина е кристално чиста.

Още от дълбока древност  хората са познавали невероятното въздействие на термалната вода върху човешкия организъм. Спа процедурите са били едни от най-големите удоволствия за тях и поради тази причина през вековете спа индустрията не е спирала да се развива. Взима ли са си продължителни бани с лековита вода за здраве, красота и дълголетие. Лечебните качества на българските минерални води са били познати още в дълбока древност. Още траките, известни като изкусни лечители, познавали целебните качества на минералните извори. В Римската империя тази традиция продължила и "свещените" извори на Тракия стават известни по всички краища на Великата империя.

В България могат да се открият всички видове минерални вода. В резултат на благоприятния климат има голямо разнообразие от минерални извори из цялата страна. Изворите имат невероятен  лечителен ефект, и за това те са единственият натурален източник, който може да пречисти и лекува човешкото тяло по един много ефективен начин. Ето защо българските минерални извори са известни по цял свят.  Хора от най-различни страни пътуват до България за да лекуват  различни болести, или просто за отдих и СПА процедури с лечебни минерали. Водата на натуралните минерални извори се различава от обикновената вода било то поради високата и температура или поради наличието на рядко срещащи се, силно действащи съставки. Докато водата от студените минерални извори се използва главно за питейни нужди тази на горещите минерални извори се използва главно за терапревтично лечение на редица заболявания – спа хидротерапия . Музика за тялото и душата, аромати, въздух и енергия, събрани в едно: в силата на водата и нейните съставки.