Уикенд Винен тур и кулинарен кръжок
Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Ден 1 /четвъртък/  София

Пристигане в София и посрещане  от представител на Деми травел.

Праисторическите селища, намерени тук, датират от преди 7 ми век пр.н.е., когато траките изградили своето селище около един горещ минерален извор, който съществува и до днес.

София е имала няколко имена през различните исторически периоди.Най-древното ? име - Сердика, произлиза от местно Келтско племе, което е населявало региона през 1 ви век пр.н.е. По-късно градът се превръща в римско селище, попадащо на територията на Римската империя. През Средновековието, градът е главен търговски център за българската държава. През 1879 град София е обявен за столица на България след освобождението от турско робство.

По желание:

 Вечеря в традиционен местен ресторант-"механа" с фолклорна музика, танци и програма за гостите. Ще имате възможността да видите един от най-известните български ритуали - "Нестинарство" - танц върху жарава, древен български обичай, който има и езически елементи. Само нестинарите могат да танцуват върху жаравата - хората, посветени на тайнството на ритуала. Танцьори могат да бъдат както мъжете, така и жените.

Нощувка в София.



Ден 2 /петък/  София-Плодвив-винарска изба " Тодорофф"

Сутринта трансфер с луксозен автобус до Пловдив ( ок. 130 км.)

Сити тур на Пловдив - южната столица на България и вторият по големина град.

Пловдив е важен културен и исторически център, разположен в Тракийската низина, където са запазени тракийски традиции на винопроизводството.

Посетете някои от най-известните места в града:

" Стария Град Пловдив - район, пълен с калдъръмени улички, които отиват нагоре по стръмния хълм и човек  се чувства като в музей на открито.

 Римският театър, известен и като Амфитеатъра, е построен по времето на император Траян през 2 век.

 Паметникът на Филип II; Етнографски музей, Джумая джамия, Къщата на  Ламартин и др.

" -Малката Базилика - построена през втората половина на 5 век пр.Хр. с богати архитектурни украси, подът е покрит с богата многоцветна мозайка с геометрични мотиви.


По желание:

 Обяд в ресторант в Стария град, където ще  усетите духа  и атмосферта на българското Възраждане , а и ще се насладите на типични ястия.

Трансфер до винарска изба  "Todoroff" (на 12 км от гр. Пловдив).

След настаняване в хотела, следва тур в избата със съдействието на нашия винен специалист.


"Todoroff" е първата бутикова изба в България, наследник на богата култура, традиции и вдъхновение, които се връщат от вековете. Избата е специализирана в производството на висококачествени червени вина в бутикови серии и в ограничени количества. Капацитетът му е около 240 тона. Има 4 * бутиков спа хотел, където всяка стая, студио и зала са с различно дизайнерско решение и носят артистичен подпис. Хотелът разполага с  уникален Спа център, който предлага програма, основана на продукти от грозде и вино екстракти.


Дегустация на 5 вида вина, които са специално създадени за ценителите..

Гурме вечеря- ранообразно меню от кулинарни шедьоври от българската и европейската кухня. Можете да се насладите на изискания вкус на традиционната местна кухня в съчетание с изключителните TODOROFF вина.

Нощувка във Вино и Спа Хотел Тодорофф-4*.


Ден 3 /събота/- Кулинарен кръжок


След закуска ще организираме специално за вас  "кулинарен урок".

Заедно  с нашия кулинарен майстор-учител  ще подготвим  някои от най-известните и популярни български ястия и специалитети като "баница", "гюведже", "катми".


"Баница" е традиционен български специалитет, приготвен с  яйца, сирене и точени кори.

По традиция в баницата, се слагат късметчета на някои от националните празници или други поводи - Бъдни вечер, в първия ден на Коледа, Нова година и т.н. Те обикновено са малки парченца от дрян клон с пъпка - това символизира здраве и дълголетие. Други желания включват щастие, здраве и успех през цялата нова година.

Баница се сервира за закуска с кисело мляко, айран или боза. Сервира се топло или студено, тя винаги е много вкусно ястие. Има няколко разновидности, които включват баница със спанак, баница с мляко, баница с тиква (тиквеник) и т.н.


"Катми " са много близо до палачинки. Те са много меки и пухкави, сервират се с различен пълнеж-сладък или солен.


 " гюведже '' е популярно ястие, което  можете да направите с почти всичко, намиращо Ви се в хладилника-колбаси, сирена  или зеленчуци.

 

*** В края на " кулинарния урок", всички участници ще получат Удостоверение- като символ на посветените в тайната на виното и запознати с  традиционната българска кухня .


След обяд ще отпътуваmе за посещение на забележителни останки от крепостa цар Иван Aсен - мъдър владетел на Втората българска държава. Тук е запазена древна църква, с някои автентични произведения на иконописта, както и каменен надпис, издълбан от цар Иван Асен 13 век. Ще посетим Бачковския манастир "Успение Богородично", основан през 1083 г. от грузинеца Григорий Бакуриани, дарител на  земята. Тук е чудотворната икона на Света Богородица,най-голямата светиня на Бачковския манастир, която преданието отрежда като творба на св. апостол и евангелист Лука.  

След връщане в хотела ще имате свободно време за Спа процедури и винени терапии по избор.


По желание:

Вечеря в ресторанта на хотел Тодорофф или трансфер и вечеря в стария град Пловдив.

Нощувка във Вино и Спа Хотел Тодорофф-4*.


Ден 4 / Неделя /  Отпътуване

Трансфер до летище София  и отпътуване .



Уикенд тура включва:



Тура на включва:

УИКЕНД ВИНЕН ТУР И КУЛИНАРЕН КРЪЖОК  

ВЪВ ВИНАРСКА ИЗБА "ТОДОРОФФ",

С. БРЕСТОВИЦА 4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ