Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Голф - играта на шефа


Дълго време голфът се е практикувал предимно от аристократични фамилии, но отдавна не е привилегия само за тесен кръг хора. Голфът е много повече от спорт – той е едно ново разбиране за живота. Голфът е култура - разбиране за здравословен и хармоничен начин на живот,  със съхранените вековни ценности, с позитивизма, който носи и изисква, с близостта до природата, с красотата на околната среда,голфа е игра на уважението,на самоконтрола и самодисциплината.     

Всичко започва през ХV век по източното крайбрежие на Шотландия, за да стигне до наши дни с откриването на  10 Юни 2000 г. в района на гр. Ихтиман, на 40 км от София на първият голф комплекс. 2004 г.следва откриването на второто голф игрище изградено от „Air Sofia в Сливен, и на "Св. София" Голф Клуб и СПА - Равно поле.  Второто професионално голф игрище е BlackSeaRama Golf & Country Club, в близост до морският курорт Балчик, северно от град Варна.   Light House Golf Resort е открит през Септември 2008 г. и се намира на 10 км. от Каварна.  През Октомври 2008 г. бе открит Pirin Golf & Country Club, намиращ се до Разлог, между планините Пирин, Рила и Родопи в югозападна България. Отстои само на 5 км от от курорта Банско. Голф комплексът „Tracian Cliffs” се намира на северното черноморско крайбрежие на България  .                                                                           

Предимството му е, че може да се играе и от мъже, и от жени, та дори и от юноши и деца. Освен това не е необходимо да си с атлетична фигура и минало на спортист, за да влезеш бързо в ритъма на играта и да станеш запален голфлер.  

          

  Pravets Golf Club

Pravets Golf Club, управляван от базираната в Сейнт Андрюс, Шотландия компания Бремър Голф  предлага шампионатно голф игрище с 18 дупки и пар 72, проектирано от Питър Харадин, и голф академия, оборудвана по най-високите технологични стандарти с обширна тренировъчна зона. Голф игрището от парков тип е обкръжено от невероятната гледка на планина, езеро и впечатляващия хотел RIU Pravets Resort. Емблематичната 8-ма дупка с пар 3 е разположена на предизвикателен за играчите островен грийн. Свързаните с  водно препятствие 15-та и 16-та дупка са две от най-трудните и предизвикателни дупки на игрището. 9-та и 18-та дупка завършват в един обединен просторен двоен. Благодарение на своето осветление тренировъчното игрище предлага уникалната възможност за игра рано сутрин и през нощта.


Black Sea Rama

Блексирама Голф&Вили е професионално „Signature“ голф игрище с 18 дупки, проектирано от Гари Плейър. Намира се в северната част на Черно море само на няколко километра от гр. Балчик, местност Табията. Голф Академията в комплекса разполага с най-новата в световен мащаб техника и е отворена както за начинаещи играчи, така и за голфъри, които искат да се усъвършенстват в играта.

 Thracian Cliffs

Thracian Cliffs e голф игрище с 18 дупки клас „Signature“, проектирано от  легендата Гари Плеър. Обградено от назъбените крайбрежни скали и безкрайната синева на Черно море, Thracian Cliffs е едно от най-вълнуващите голф игрища на земята. Club House предлага на голфърите удобно място за срещи, леки ястия и освежаващи напитки, като непринудената обстановка предразполага към обмисляне и обсъждане на акцентите от започнатото през деня голф приключение. Pro Shop се намира в непосредствена близост до Club House и предлага пълната гама от услуги и екипировка. Богат избор на топки, голф облекло, оборудване и аксесоари - неща, които трябва да присъстват в чантата на всеки голфър за този атрактивен курс.Lighthouse Golf & SPA Resort

Елитното голф игрище е от типа „линкс” и има традиционен дизайн. Игрището Лайтхаус е изградено на върха на извисяващи се скали над дълбоките сини води на Черно море. Гледката от голф игрището спира дъха. Игрището предлага вълнуваща и интересна игра както за професионални играчи, така и за начинаещи. Очарователният Клубхаус е една от най-важните характеристики на голф комплекса. Клубът има привлекателен вътрешен дизайн и просторни отворени балкони, от които се открива към голф игрището. Предлага на своите гости и големи съблекални, фоайета, луксозни ресторанти, голф магазин, конферентен център и бар на 19-тата дупка. Тук играчите на голф и гостите, които желаят да пробват играта на голф за първи път, могат да се възползват от Голф академията  Лайтхаус. Голф академията Лайтхаус е напълно оборудвана с пътинг грийн, тренировъчна площадка, зона за упражнения на удари и бункер. Всяка година Лайтхаус голф ризорт организира множество престижни турнири, в които участват както аматьори, така и професионални играчи.


Pirin Golf & Country Club

Най-приятното нещо в играта на голф е, че едновременно спортуваш и се наслаждаваш на природата. Точно такава е и възможността, която Пирин Голф & Кънтри Клуб предлага. Разположено в подножението на пленителната Пирин планина, Ian Woosnam голф игрището показва какво означава да се играе голф в планината. Играта на голф се превръща в истинско предизвикателство сред суровия планински терен. Двете голф игрища на комплекса (Ian Woosnam, Pirin Pine) са проектирани така, че да събудят интереса не само на запалените, но и на начинаещите голфъри.


Голф клуб Св.София    

Св.София” Голф Клуб и СПА е най-близкият голф клуб до София - само на 20 минути от центъра на столицата.   Голф игрището е първото сертифицирано игрище в България с официален рейтинг от Европейската голф асоциация. 18-те дупки са по дизайн на легендата в голфа Пол МакГинли.Клубът разполага с Голф академия, която включва драйвинг рейндж, учебни тренажори, учебно игрище с 2 дупки, видеосистеми за компютърен анализ.      Ер София Голф Клуб - град Ихтиман  

Голф игрището в Ихтиман е открито на 10 юни 2000г. и е първото голф игрище в България.     Комплексът обхваща над 550 000 м2 и има на разположение затревени площи със стандарти 18 дупки , пар 71, 6425 ярда, Строук индекс 71,2 и Слоуп 131  550