Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Култура  и история


Дали свързвате културния туризъм само с посещение и разглеждане на исторически и културни забележителности. Едва ли.

 Културният туризъм ни показва архитектурни паметници, реликви , музей, обичаи и традиции, традиционни занаяти, исторически и модерни технически паметници, национална кухня, език. Потапя ни в естествената история, в човешкото и културно наследство, в изкуството и философията, и ни запознава с  особеностите на различните региони. Пътуването е спомен от миналото,живото ни настояще и очакваното ни бъдеще.

А ние имаме много да Ви покажем. Едно пътуване през хилядолетната история на българските земи - тракийска култура и архитектура, средновековна мистика, възрожденски бит...и съвремието на 21 век. Хилядолетна  история на България, изненадва всеки, който за пръв път я посещава със своите над 40 000 исторически паметници - 7 от които в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, 36 културни резервата, 160 манастира, 330 музея и галерии. Всички народи, живяли по тези земи - траки, българи, славяни - оставят своя отпечатък в световната културна съкровищница. Многобройни са гръцките, римските и византийските паметници от античността и ранното средновековие. Известни в цял свят са Варненският некропол отпреди 4 000 г. пр. Хр., запазил най-старото обработено злато в света, тракийските гробници и светилища в Казанлък, Свещари, Старосел, Александрово, многобройните, ценени в цял свят тракийски златни съкровища. Ние ,българите даваме на света своя календар, първата азбука на славянски език, създадена от братята Кирил и Методий, обявени от църквата за покровители на Европа, славяно-българският превод на свещенните книги, Мадарския конник.


Ще Ви покажем Велика София, Пловдив и Римската империя, бреговете на Черно море, Долината на царете между Стара планина и Средна гора-където се пазят много от паметниците на тракийската  култура, Каменното  сърце – района  между Сливен и Стара Загора, където бликат минералните извори, Големите планини – Рила и Пирина с известните ски курортите Боровец и Банско, двестагодишните къщи в Арбанаси, ще Ви  заведем на  кукерския фестивал в Перник и Дупница през месец  януари, или на  фестивал на автентичния фолклор в Копривщица през май-юни , а защо не и на празник на морето в Балчик и Созопол през  август. Ще Ви заведем в уникалния по рода си открит музей на занаятите в Етъра, където пред  Вас ще оживеят занаяти като  пране на вълна на реката, разчепкване с ръце, предене с хурка и вретено, боядисване с растителни бои на двора, тъкане на домашен хоризонтален стан и пр. Ще можете  да наблюдавате  също замесването на хляб и изпичането му в пещ на дървени въглища, квасене на кисело мляко, биене на масло, опушване на сливи, варене на боб в гърне, приготвяне на мармалад и пр.

 Ще Ви посрещнем по стар наш обичай с погача хляб, сол и мед и с букети от здравец за “  Добре дошли“.


5.jpg ivanovo2a_ft-960x447.jpg Varna_24ppetrov (4).jpg SOFIA-4.jpg плдетн.jpg рилски манастир.jpg KREPOSTA KALIAKRA-3.jpg храм село шипка.jpg 4ervenm iordanova (1).JPG