Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Вино и дегустации


Виното е едно пътешествие за човека. Веднъж то го връща назад в миналото, разказвайки му своя път на създаване – от момента на раждането на лозята, бавният и спокоен процес на узряването им, грижата на хората, които ги отглеждат и берат. От друга страна виното ни отвежда и ни разкрива непознати места, понякога макар и съвсем близо до нас.

Още от дълбоката древност  виното е била сакрална напитка, достъпна само за определен кръг от хора. И днес често чуваме твърдението, че виното поема от душевността на човека, който го е произвел. Виното не е просто консумация и наслада от нея, то идва с приятелите - стари и нови, и атмосферата на мястото, където е създадено. То „поглъща” емоцията на всички присъстващи, традициите, историята, природата и духа на мястото, където е произведено. Отварянето на бутилка вино  събужда сетивата ни - допира с бутилката, звукът на корковата тапата, погледът към вече налятото вино в чашата , букета от аромати, послевкуса.....


На  чаша вино ставаме приятели.То ни сближава .

Траките,  известни като едни от най-добрите винари и лозари в Античността поставили началото на изкуството на правене на вино – за тях било не само свещена напитка, но и начин да бъдат по-близо до боговете. Един от най-почитаните от тях богове бил именно богът на виното, чието тракийско име е  Загрей, римско – Бакхус, а елинско – Дионис. Смята се, че много от българските сортове като Гъмза, Мавруд и Мелнишка лоза вероятно прозхождат още  от Тракийски времена. Пo време на управлението на хан Крум било наредено да бъдат изкоренени всички лозя и била забранена консумацията на вино. С приемането на Християнството през IX в. винарството продължава да се развива под грижите на монасите, които дори въвеждат нови стандарти за качеството му. С нашето вино са се опивали и войниците по време на Кръстоносните походи. Не може да пропуснем и фактите, свързани с известността на нашето Мелнишко вино, мехове от което са продавани в Европа от гръцки търговци, а още е жив споменът за ежегодните доставки по 500 литра от същото вино, поръчвано лично от сър Уинстън Чърчил. И стигаме до наши дни, когато пиенето на вино е здравословно и за това все повече се говори за него; става все по-модерно, престижно, и дори е начин на живот. Затова ние  Ви каним на нашите винени турове и дегустации, за да се насладим заедно  на превъзходните качества, вкус и аромат на българските червени и бели вина. Ще Ви покажем  специфични български сортове грозде: като мавруд,гъмза,червен мискет,памид,широка мелнишка лоза.Ще Ви заведем на дегустации в някой от най-добрите винарски изби ,където професионални дегустатори ще Ви разкажат за тайните на сомелиерството. Ще Ви покажат какво означават стандартите като : баланс, дължина, дълбочина, сложност, типичност за виното,а защо не  и как да съхраняваме бутилката вино у  дома ,в  ресторанта или в избата, как да сервираме виното или как да го комбинираме с подходяща храна, или обратното как да комбинираме храната с подходящото вино.За всичко това ще се погрижим ние.