Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

ГЕОГРАФИЯ НА БЪЛГАРИЯ

България е малка приказна страна, разположена в югоизточна Европа. На север граничи с Румъния, като двете държави са разделени от сините води на река Дунав. На запад, границите се допират със Сърбия и Македония, а южните ни съседки са Гърция и Турция. Източната граница е изцяло водна – слънчевите плажове и  водите  на Черно море.  Населението наброява 7, 300 000 души, площта на българските територии възлиза на 111000 км2. Благодарение на географското разположение на страната, тук можете да се насладите на 4 различни сезона – разцъфваща пролет, с температури подходящи за дълги разходки; слънчево и топло лято, изпълнено със забавления на морския бряг; златна есен, нашарила планини и гори с ярките си цветове; и снежна зима, приканваща всички към ски-пистите.

България е известна като една от страните с най-красива природа в Европа. Върху тези 111000 км2 цари огромно природно разнообразие. Високите планини като Рила и Пирин и Стара планина - прочути с големите зимни курорти, както и с богатото животинско и растително царство, са известно не само у нас и в Европа, а и по цял свят. Рила планина е с най-високия връх на Балканите – Мусала, който е висок 2925 метра. Пълноводните реки протичат през цялата територия на страната, което обуславя и богатата реколта във всички краища на България. Планините и горите в България крият не само разнообразни животински и растителни видове, но и чудни кътчета, които природата е сътворила – бистри езера, величествени водопади, тъмни пещери – пазещи тайни и легенди, най-различни причудливи природни  форми, както и магически минерални извори – които могат да излекуват всяка позната болест.

Най-дългата река на територията на България е река Дунав-470км (в българския си участък), която се явява е естествената ни севернаа граница с Румъния и се влива в Черно море.

Българските брегове на Черно море също са пъстри и живописни, като на север можете да видите скалисти и девствени плажове, с богата и сурова природа, а на юг измежду жълтите пясъчни дюни са разположени някои от най-големите курорти в България – Слънчев бряг, Несебър и други, изпълнени с многобройни хотели от всички категории, които предлагат всякакъв лукс. По време на слънчевото лято тези курорти привличат хиляди туристи от всички краища на света, готови за веселба или почивка.

България се явява кръстопът и транзитна територия между Западна Европа, Близкия и Средния изток и Средиземноморието. През България преминават някой от главните общоевропейски транспортни коридори  от Западна и Централна Европа за Близкия и Средния изток ; от Балтийско море за Егейско море и за Адриатическо море. В трансевропейската мрежа България е свързана и чрез отсечките Берлин - Прага – Будапеща – София - Солун и Истанбул и отсечката Дуръс – Тирана – Скопие - София - Варна и Бургас.

Най-големите градове в България са: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. По Черноморското крайбрежие се намират курортите: „Русалка”, „Албена”, Златни пясъци”, „Ривиера”, „Чайка”, „Слънчев ден”, „Св. Св. Константин и Елена”, , Обзор, „Елените”, Св. Влас, „Дюни”, Несебър, Равда, Китен, Поморие, Черноморец, Созопол, Лозенец, Царево, Ахтопол и Синеморец. Част от хотелите в черноморските курорти работят целогодишно и предлагат възможност за конгресен туризъм. Световноизвестни са и планинските курорти Пампорово, Боровец и Банско. Пампорово е разположен на 1650 м н.в. в Родопите. Снежните дни са над 150, а пистите с дължина от 800 до 3800 м. В Рила на 1350 м н.в. е разположен курортът Боровец. Той разполага с отлични писти, а пистата за биатлон е една от най-добрите в света. Най-бързо развиващият се планински курорт в Европа е Банско. Освен че разполага със ски писти на световно ниво, в Банско има и над 140 паметници на културата.

 България разполага и с отлични спа, балнео и уелнес курорти: Хисар, Велинград (спа столицата на Балканите), Сандански, Банкя, Кюстендил, Наречен, Павел баня, Костенец, Вършец, Бургаски минерални бани, Момин проход и още много други.

 Българските села са известни със своята красива природа и гостоприемните си стопани. В много от  тях успешно се развива селският туризъм, който ще ви даде възможност да се докоснете до българския бит и култура, да станете част от българските традиции и обичаи, както и да опитате традиционни български ястия, приготвени по рецепти, запазени от векове.

По биологично разнообразие България е на второ място в Европа. Растенията наброяват над 12 360 ви­да, като от тях 3700 ви­да са вис­ши. В Червената книга на България са включени 763 вида. Като лечебни са регистрирани около 750 растения, като 70% от тях представляват стопански ценни видове и страната изнася около 15 хил. тона билки годишно.

800px-Melnishkipiramidi.jpg PIRIN-1.jpg 258_001_Primorsko_jpg.jpg 0278.jpg IMG_6556.jpg a_272.jpg a_003.jpg лозя.jpg 0203.jpg