Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА


Ден 1 -  Пристигане в София – посрещане на летището, трансфер и настаняване в 5-звезден хотел. София е столицата на България и най-големият град. Праисторическите селища, намерени тук, датират от преди 7 ми век пр.н.е., когато траките изградили своето селище около един горещ минерален извор, който съществува и до днес. София е имала няколко имена през различните исторически периоди.Най-древното ѝ име – Сердика, произлиза от местно Келтско племе, което е населявало региона през 1 ви век пр.н.е. По-късно градът се превръща в римско селище, попадащо на територията на Римската империя. През Средновековието, градът е главен търговски център за българската държава. През 1879 град София е обявен за столица на България след освобождението от турско робство


Пешеходната обиколка в центъра на София включва:

• Паметник „Св. София“

• Президентството на Република България

• Храм – паметник „Св. Александър Невски“

• Църква „Св. София“

• Народно Събрание

• Руска Църква „Св. Николай“


Вечерта  ще можете да се насладите на традиционна фолклорна музика и танци, както и да опитате типичната българска кухня. Нощувка в София.


Ден 2 Трансфер до Казанлък – градът на розите.  Казанлък е малък град в сърцето на розовата долина. Прочут е с това, че там е съхранена  много-вековната традиция за бране на рози и производство на световно известното съкровище – чистото розово масло. Казанлъшкият район е с вековни традиции при извличането на розово масло и на други етерични масла — мента, лавандула, босилек, невен.

 Посещение на Музея на розата, който е единствен по рода си, и Казанлъшка гробница – оригинална тракийска гробница, датираща от 4-3 век пр.н.е.

Трансфер до Пловдив – южната столица на България и вторият по големина град. Настаняване в 4-звезден хотел. Град Пловдив е важен културен и исторически център, разположен в Горнотракийската низина, където е съхранена древната тракийска традиция за вино производство. На вечеря ще бъде  организирана дегустация на вино в местна изба. Нощувка в Пловдив.


Ден 3 Пешеходна обиколка в центъра на Пловдив – посещение на старата част на града и следните забележителности: Античния римски театър, Етнографски музей, Джумая Джамия, Къщата на Ламартин, Музей на българското Възраждане, Римски стадион и др. Разходка по главната пешеходна улица в центъра на града ,където ще се насладите на духа  на европейският  Ренесанс.

След обяд – отпътуване за Несебър – древен град и един от най-посещаваните  съвременни морски курорти по българското черноморие. Ще уловите  духът на Римската и Древногръцката цивилизации, а старата част на града привлича хиляди туристи през годините. Несебър е обявен за архитектурен и археологически резерват, културните паметници в града са прибавени към списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Следва трансфер до Бургас – вторият най-голям град  по черноморието и четвъртият по големина в България. Настаняване в 4-звезден хотел.


Ден 4 – След закуска се отправяме към  Варна – перлата на българското черноморие. Варна е най-големият град и морски курорт по българската част от бреговете на Черно море и третият по големина град в България. А пристанището на Варна е най-голямото за България. Пешеходна обиколка в центъра на Варна с посещение на:

• Катедрала „Успение Богородично“;

• Православен храм „Св. Николай Чудотворец“;

• Аквариум Варна и музей „Черно море“;

• Делфинариум;

• Археологически музей.

Настаняване в 4-звезден хотел.


Ден 5 Трансфер до Велико Търново – Старата българска столица. Насладете се на живописния пейзаж на този град с хилядолетна история и неговата уникална Възрожденска архитектура. Пешеходна обиколка, която включва:

• Крепостта „Царевец“;

• Църква „Св. 40 мъченици“;

• Самоводска чаршия – стара търговска улица, където са работели способни занаятчии през възрожденския период, а дори и днес много от къщите и занаятчийниците са напълно възстановени;

• Къщата с маймунката и паметник „Майка България“ – разположени на главната улица;

• Улица Гурко – отражение на възрожденския архитектурен стил;

• Стамболов мост, който води към паметник „Асеневци“ и градската художествена галерия;

• Светлинно шоу „Звук и светлина“ на крепостта Царевец.

Настаняване в 4-звезден хотел. Нощувка  във Велико Търново

 

Ден 6 – Трансфер до София. Настаняване в 5-звезден хотел. Свободно време за шопинг  с посещение на мол в София. Вечеря  в традиционна механа,където ще се  насладите на автентична  местна кухня под звуците на българска народна  музика. Нощувка в София.


Ден 7 Свободно време. Трансфер до летище София, отпътуване за Китай.

Турът включва:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 6 нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

• Сити турове в София, Казанлък, Варна, Пловдив и Велико Търново с професионален китайско-говорящ екскурзовод;

• Всички музейни такси и застраховка.


Тур 3 – Парченце история с дъх на роза


7 Дни/6 Нощи – Тур в България

София – Казанлък – Пловдив – Несебър – Бургас – Варна – Велико Търново - София