Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Ден 1– Посрещане на летище София от предствител на Деми травел с Добре дошли. Настаняване в  хотел,разположен  в централната част.В зависимост от часа на пристигане се организира кратка пешеходна разходка из центъра на столицата,с цел представяне на някой от забележителностите й.Вечеря в  традиционен ресторант с фолкорна  музика,където ще се насладите  на вкусни ястия  от българската национална  кухня и богата селекция от вина и напитки.Нощувка в София.


Ден 2- Панорамна обиколка на центъра на града с посещение на най-голямата катедралата в страната  храм-паметника   „Ал.Невски“, ротондата „Св.Георги“-датираща от 4 век, църквата „Св.София“-дала името на днешната столица, Президентството, Народния театър, Археологическия музей, площад Батенберг и др.забележителности.

 Следва отпътуване за град Пловдив /150 км/ - южната столица на България, разположен на двата бряга на река Марица. Град богат на история, архитектура и култура. Града на музейте, града на художниците, града на изкуството.

Настаняване в централно разположен хотел. Свободно време за разходка по централната пешеходна улица . Вечеря в типичен местен ресторант.Ден  3- След закуска предстои  пешеходна разходка из Стария Пловдив. Забележителностите  на града е трудно да се степенуват по важност  и уникалност ,но безспорно най-голям интерес за Вас ще бъде –Античничния амфитеатър от 2-ри век. В днешно време домакин на на концерти, опери, театрални представления и много фестивали през летните месеци от годината; Античния стадион; Римския форум; Стария Пловдив със съхранените си Възрожденски къщи-Балабановата къща, Къщата Хиндлиян, Къщата Недковия, Къщата Георгиади, Къщата Мавриди, най-богатата къща на Кюумджиоглу, в която  днес се помещава Етнографския музей и много други. След разходката ще имате и свободно време,за да се потопите в гостоприемния дух на града, да се разходите по калдъръмените тесни улички, да разгледате картините на уличните художници, да пиете по едно горещо кафе на терасата на някоя реставрирана Възрожденска  къща  или да посетите някой уникален антикварен магазин. Нощувка в Пловдив.Ден 4 - Празника на розата в долината на розите в градовете Карлово и Казанлък


Струва си да посетите празника на Розата заради : личното Ви участие в розобера рано сутрин преди още росата да се е изпарила,конкурса за избор на Царицата на Розата и пак личното Ви участие  в  уличните празненствата –пищни и красиви,шумни и цветни.


Празника на розата се празнува в чест на цъфналата Българска маслодайна роза. По време на този празник двата  града са  посещавани от хиляди туристи. По традиция на този празник се избира и Царица Роза.Всяка година, в последната събота на м. май  Карлово е столица на най-красивото и уханно цвете – розата. Празникът започва с ритуала “Розобер” в розовите поля край Карлово . Пъстрите шевици на сукманите и везаните ризи се сливат с цветовете на гюловите храсти, ведрото синьо небе се оглася от народни песни и свирни.От градините с рози празникът се пренася на централния площад на Карлово . Тук на ръце млади момци носят Царицата на розите, най-красивата девойка през годината, избрана с конкурс. С венец от Рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства гостите, дошли на празника. Започва пъстро и весело празненство с много песни и танци. Фолклорната част на празника завършва с вито хоро. На открито занаятчии и творци представят произведения на народните занаяти и приложното творчество. В градският музей на Карлово се организира демонстрация на розоварене.

Ритуали "Розобер" и "Розоварене",Празнично шествие, Конкурс "Царица Роза", Международен фолклорен фестивал "Младежта на Балканите", Детски конкурс "Мини Мис"  и др.

По програма се предвижда :рано сутринта отпътуване за Карлово,където ще участвате в розобера.Следва конкурса за избор на Царица на розата Карлово и празнично  шествие.

След приключването му се  отправяме към  курорта Хисар - /65 км/-един от известните СПА курорти, на чиято територия бликат над 20 минерални извора с лечебни свойства. Наричат го града на минералната вода. На следващия ден празника се пренася  в съседния град Казанлък.


Ден 5  - Отново ни предстои да се потопим в магията на Розовия фестивал-този път в съседния град Казанлък. През 2013 г. ще честваме 110 годишнина на празника на Розата. И отново следва празнично шествие,  демонстрации на розоварене и дестилация на продукти от розов цвят в автентична възрожденска атмосфера в етнографския комплекс, дегустации на сладко от рози и ликьор от рози, фолклорна програма. При възможност посещение на фабрика за производство на различни артикули от маслодайната роза ,където ще си закупите сувенири за спомен.

След обяд посещение на единствения по рода си Музей на розата и Уникалната  Казанлъшката гробница,включена в списъка на Юнеско.

Отпътуване за София.Настаняване в централно разположен хотел.


Ден 6- В зависимост от полетното разписание ще имате възможност за шопинг,свободно време или разходка.


Турът включва:


• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 5 нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря

• Музейни такси и посещения на предвидените атракции

       • Медицинска застраховка


ФЕСТИВАЛ НА РОЗАТА

6 дни/5 нощувки

София-Пловдив-Казанлък-Хисаря-София