Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА


Ден 1  -  Пристигане в София – посрещане на летището, трансфер и настаняване в 5-звезден хотел.

София е столицата на България, както и най-големият град в страната. Следва пешеходна обиколка в центъра на града, която включва разглеждане на някои от нейните забележителности:

• Паметник „Св. София“

• Президентството на Република България

• Храм – паметник „Св. Александър Невски“

• Църква „Св. София“

• Народно Събрание

• Руска Църква „Св. Николай“


Вечерта ще можете да се насладите на традиционна Българска фолклорна музика и народни танци, както и да опитате типичната национална  кухня. Нощувка в София.


Ден 2 – След закуска  е предвидено посещение и дегустация на винарска изба „Шато Копса.  Самата изба е уникален обект, разположен сред лозовите масиви в подножието на Стара планина  в долината град Карлово. Вина от Долината на Розите, носещи заряда на Траките.

 Избата е  вкопана в естественото земно възвишение, естествени температурни условия за отлежаване на селектираните вина Zeyla. Вината отлежават в барици - френски, американски и български. Избата се намира в близост до лозовите масиви, което гарантира свежестта и непроменените качествени характеристики на гроздето. Капацитетът на избата е 320 000 литра в съдове от неръждаема стомана. На този етап избата разполага със 100 бр. барици, част от които се ползват за провеждане на ябълчно-млечна кисела ферментация за сорт каберне совиньон и мерло, а също така и за ферментация на сорта шардоне. Обработват се  само собствени масиви и се произвеждат около 300 000 бутилки годишно. Винарска изба Копса разполага с 450 декара собствени лозя. 45% от тях са заети със стария български сорт Червен мискет. Останалите сортове са Мускат отонел, шардоне, мерло и каберне.

Следва отпътуване към следващата винарска изба „ Старосел“.  Винарната се намира в село Старосел ,близо до град Хисар. Разглеждане на комплекса ,запознаване с тайните на винопроизводството и дегустация. Сортове: Каберне Совиньон, Сира и Мерло Регионално вино от района на Тракийската низина характеризират най-качествените в климатично отношение реколти. Слънцето, дъждът и вятърът при тях са били максимално благосклонни към лозята, позволявайки на гроздето да достигне най- благоприятна зрялост и хармония. В Старосел отпреди хилядолетия е имало обширни лозя и виното е било част от ежедневието на местното население, което е познавало силата му и го е използвало и при различни ритуали. Пиенето на вино е един от важните тракийски ритуали, извършвани от аристократите, с нагласата, че напитката ще ги пренесе в царството на боговете. За силата на староселското вино говорят не само археологическите открития, но и климатът, който благоприятства раждането на вълшебно грозде и производството на още по-вълшебната напитка. Винарска изба “Старосел” разполага със собствени лозови масиви и произвежда както класическите отлежали вина, така и вината от т.н.нов стил,твърде популярни в Европа - с изявения си плодов вкус и плътност.

Комплексът е разположен в подножието на историческия хълм на с.Старосел,където  преди няколко години бе открит най-големия Тракийски култов храм-гробница. Смята се,че в него е погребан най-могъщия одриски цар Ситалк. Предвидено е и посещение на Тракийския култов комплекс. Отпътуване за град Хисар-известен като града на минералната вода. На територията на града близкат 22 минерални извора с различна температура-което е ункален факт ,не само за България,но и за света. Настаняване в 4 * хотел. Свободно време за релакс и Спа процедури.


Ден 3- След закуска се отправяме към град Казанлък – градът на розите. Казанлък е малък град в сърцето на Розовата долина. Прочут е с това, че там е съхранена  много-вековната традиция за бране на рози и производство на световно известното съкровище – чистото розово масло. Казанлъшкият район е с вековни традиции при извличането на розово масло и на други етерични масла — мента, лавандула, босилек, невен. Посещение на Музея на розата, който е единствен по рода си, и Казанлъшка гробница – оригинална тракийска гробница, датираща от 4-3 век пр.н.е.

Следва отпътуване и посещение на винарска изба Шато "Ветровитите хълмове". Намира се в близост до гр.Сливен. Разполага с масив от 420 декара лозови насаждения от висококачествен френски посадъчен материал от сортовете “Мерло”, “Каберне Совиньон”, “Сира” и “Александрийски Мускат”. Избата е проектирана за преработка на 500 тона грозде при затворен технологичен цикъл. За да отговори на високите изисквания на своите клиенти шато "Ветровитите хълмове" разработва няколко стила вина от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд". Първата серия вина са от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд". Това са вина на възраст от 3 до 12 месеца. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ рубинено червен цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона.Втората серия вина също са от сортовете "Каберне совиньон", "Мерло" и "Мавруд". Тези вина се формират в малки дъбови бъчви "Барик" за период от 6 до 12 месеца, след което доразвиват качествата си в условията на бутилково стареене. Вината се отличават с интензивен червен цвят в който се улавят леки "керемидени" нюанси характерни за старите вина.Третата серия вина се произвеждат от специално подбрани гроздови зърна, в условията на една прецизно контролирана алкохолна ферментация. Тези стареят в малки нови дъбови бъчви "Барик" за период от 12 до 36 месеца, след което продължават да доразвиват качествата си в условията на бутилково стареене.

Следващата изба предвидена за  посещение и дегустация е винарска изба „Братя Минкови“.  Намира се на около 15 км. от град Карнобат, на хълм, обграден с великолепни лозя. Местоположението на изба „Братя Минкови“ не е избрано случайно. Векове наред в Карнобатския край се е отглеждало най-сочното и ароматно грозде. Възникването на региона пък се преплита с историята на виното по нашите земи. За това свидетелстват разкопките на тракийските могили в околностите на Карнобат. В специално изградения музеен комплекс към избата са изложени старинни съдове за съхранение на вино и червенофигурни керамики с изображения на бог Дионис от V-IV век пр. Хр. Избата съчетава 135-годишен опит, благодатни почви, подходящ климат и винарска страст. Гроздето се бере ръчно, от над 3 хил. дка млади лозя в землищата на селата Деветак, Огнен и Терзийско. На посетителите се предлага  разходка в двата подземни тунела от по 80 метра, прокопани под избата. В тях вината отлежават при естествена температура, в над 6 000 барици от американски и френски дъб. Избата предлага класически и модерни сортове като Совиньон Блан, Гевюрцтраминер, Шардоне, Пино Ноар, Сира и Каберне Фран. Вината са с изразен тероарен характер, млади, със свежи и нежни аромати, сочен и плътен вкус.

Отпътуване за град Бургас ,настаняване в хотел и нощувка.


Ден 4 - След закуска се отправяме за посещение и дегустация във винарска изба  „Шато Медово“,  разположена на около 20 км северно от Бургас, близо до Черно море и до полите на Стара планина. Избата  започва собствено производство в края на 2008г., като капацитета на елитните вина е от 400 000 бутилки бели и червени вина годишно. Шато Медово е нов етнографски туристически комплекс построен в автентичен Български стил, който включва малка винарска изба, уютна хотелска част, открит и закрит ресторант, и уникални занаятчийски работилници. Една от атракциите в комплекса е Улицата на Занаятите, където по оригинални методи от  доказани български майстори се произвеждат грънци, сребро, ножове, бакър, тъкани, дърворезби и други. Гостите могат да наблюдават производството наразлични храни като халви, локуми, кафе на пясък, бяло сладко и други, както и да ги  опитат на място.

След  дегустацията  е  предвидена  разходка и разглеждане на Стария Несебър.

Несебър е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. За вековната история на Стария Несебър свидетелстват множеството археологически находки,запазени в добро състояние в днешно време.  Заради уникалните си природни дадености и много добре запазените паметници от различни епохи, Старият град Несебър е включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство. Най-голям интерес представлява посещението на Крепостните стени и кули; Археологическия музей-с богатата си експозиция от паметници ,показващи историята на античната Месамбрия и средновековния Несебър;запазените ранно-Византийски терми;вятърните мелници; красивите Възрожденски  къщи.

Следва посещение и дегустация  на винарска изба „Виа Понтика“ в град Поморие. Лозарството в Поморие има хилядолетна история, а  района  е утвърден лозаро-винарски център, чийто продукти печелят ежегодно престижни награди от международни и национални изложения. Избата е построена през 1932 г. Реставрираната сграда на избата е запазила духа на миналия век, а в  дегустационната зала се дегустират отбрани вина и напитки произведени в два от водещите български винарски заводи - "Черноморско злато" АД - Поморие и "Винком" АД - Бургас. В богатата колекция са представени местни производители на качествени вина, ненадминати майстори на бренди и ракии, удостоени с най-престижни награди в страната и чужбина. По-известните трапезни вина, които се произвеждат в избата са:

Маре Бланко - Бяло трапезно сухо вино, произведено от сортове Димят, Мискет и Юни Блан; Маре Негро - Червено сухо вино, произведено от Каберне Совиньон, Мерло и Памид; Шардоне Солара ; Каберне Совиньон ; Мерло Солара ;* Villa Ponte / Каберне Совиньон и Сира.

Разходка и разглеждане на Черноморския курорт  Созопол- наследник на гръцката колония Аполония и е заедно с Несебър един от най-старите български градове. Градът е разделен на Стар и Нов град, между които се намира Морската градина. В града можете да видите много археологически паметници: Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол, тракийски крепости в района на Бакърлъка, Тракийски надгробни могили, Крепостни стени; Археологическия музей. Ежегодно в Созопол се провеждат празници на изкуствата „ Аполония“. Днешният град е любима дестинация на  поколения българи, а и привлича много  чужденци , със своите исторически забележителности и отличните условия за морска почивка.

Връщане към Бургас за  нощувка.


Ден 5  -Посещение и дегустация във винарска изба „ Едоардо Миролио“, в райна на с. Еленово, на 15 км от гр. Нова Загора. От траките до днес, единственият поминък в района е отглеждането на грозде и производството на вино. Не един античен автор е възпял тракийското вино, рецептите за което се предават от баща на син, поколения наред.

Върху изключително подходящата почва на с.Еленово  са засадени 220 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин и Мелник 55. Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции - от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното. Основното оборудване на Винарска изба „Едоардо Миролио” е доставено от водещи италиански и френски производители на оборудване и технологии за винопроизводството. Винарната разполага също с произведени в България висококачествени съдове от неръждаема стомана,а процесът на стареене и съзряване протича във висококачествени френски дъбови бъчви, които са от изключително значение за стила на произвежданите вина.

Посещение и дегустация във винарска изба „Кастра Рубра“, разположена в село Коларово, община Харманли. Оттук e минавал древния път Виа Диагоналис, който е имал огромно икономическо значение и е свързвал Европа с Ориента , а и в днешно време могат да се видят запазени останки от пътя, свързвал Рим с Константинопол. Мястото на което е изградена избата не е случайно, тук има перфектни условия за отглеждане на най-добрите лозя – слънцегреене, отцедливи почви с изключително разнообразен състав, но и защото е пропито с  богата история.

 Днес избата притежава 200 хектара със сортове, които са много подходящи за отглеждане по тези терени. Това са Каберне совиньон, Мерло, Аликант буше, Санджовезе, Пино ноар, Каберне фран, Совиньон гри, Совиньон блан, Гренаш блан, Сира, Пети вердо, и разбира се местната гордост – Рубин и Мавруд.

Отпътуване за град Хасково и настаняване в хотел.


Ден 6  - Следва отпътуване и посещение на винарска изба „Катаржина Естейт“, позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград.  Лозята са разположени около самата изба на площ от 300 хектара. Съотношението между червени и бели сортове е 70:30. Червените са мерло, каберне совиньон, сира, каберне фран, малбек, темпранийо, карменер, и мавруд. Белите са шардоне, совиньон блан, семийон, вионие, мускат отонел и траминер. Районът около избата е известен със своята древна история и традиции. При желание може да се посетят някои от следните забележителности : Средновековната крепост от 11 век, с. Мезек-една от най-добре запазените у нас; Тракийската гробница от IV в. Пр. Хр. напълно запазена в автентичния си вид; Старият мост на Мустафа паша от 16 век,постоен по нареждане на Сюлейман Великолепни,( обявен е за национален паметник и се намира под специлната закрила на ЮНЕСКО.); Крепостта Букелон при село Маточина -една от най-добре запазените военни постройки у нас;местността Глухите камъни ,която представлява скален култов комплекс, създаден от траките преди няколко хилядолетия и др.

  Следва посещение и дегустация във винарска изба „Загрей‘‘, разположена е в близост до град Пловдив, в сърцето на Горно-Тракийската низина.  Най-старите лозя са засадени през 1998-а година, а най-младите през 2008-а. Районът тук  влиза в зоната на най-продължителните периоди на слънчево греене, което средногодишно е 2293 часа. Сортовете, които се отглеждат са Мавруд, Каберне совиньон,Сира и Мерло.  Предлагат се  вината Виница, Малка Виница, Бял Мавруд, Премиум Резерва, Тиара, Свети Димитър и вина за ценители.Избата разполага с модерно оборудване, и с помещение за стареене, където в 500-те бъчви отлежават най- елитните вина.

Трансфер и нощувка в град Пловдив.

Ден 7-   Разглеждане на  град Пловдив– южната столица на България и вторият по големина град. Пловдив е важен културен и исторически център, разположен в Горнотракийската низина, където е съхранена древната тракийска традиция за вино производство. Пешеходна обиколка в центъра на Пловдив – посещение на старата част на града и следните забележителности: Античния римски театър, Етнографски музей, Джумая Джамия, Къщата на Ламартин, Музей на българското Възраждане, Римски стадион и др. Разходка по главната пешеходна улица в центъра на града ,където ще се насладите на духа  на европейският  Ренесанс.

 Следва отпътуване и посещение на винарска изба Тодорофф - първата бутикова изба у нас, разположена в сърцето на Тракия в едно от емблематичните за българското винопроизводство село Брестовица.  Избата е специализирана в производството нa висококачествени червени вина в бутикови серии и ограничени количества. Капацитетът на избата е около 240 тона. В двора на избата се намира и Wine & Spa Хотел TODOROFF, който е разработен под знака на артистичната концепция за виното. Всяка стая, апартамент, студио и зала носят уникално дизайнерско решение. Хотелът разполага с  уникален Спа център,в които  се предлага Спа програма на основата на продукти от гроздови и винени   екстракти. Настаняване в хотела и гурме вечеря.

 Ден 8-  След закуска се отправяме за  посещение и разглеждане на винарска изба „Беса Валей“.Новите „Беси” /най-старото тракийско племе/ – така се наричат, собствениците на избата. Те са доверили своите вина на световни експерти като граф Стефан Фон Найперг, с винарско родословие от 8 века и притежател на шест изби в Бордо, авторитетният енолог Марк Дворкин, на наши и чужди експерти в корпоративния мениджмънт. Във Винарска изба Беса Вали се роди тероарното вино в България – Енира - което експертите определиха през 2004г. като „уникално и голямо”. Винарската изба е с капацитет на производство 1 милион бутилки вино и  преработка на 1000 тона грозде по класическа френска технологии. Виното отлежава във френски дъбови бъчви - „барик”.

Отпътуване за  София и настаняване в хотел. Свободно време.


Ден 9 -  Свободно време за разходка и шопинг. Трансфер за летище София и отпътуване.


В тура е включено:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 8  нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

• Винени дегустации в следните дванадесет изби:  Шато Копса, Старосел, Братя Минкови, Ветровитите хълмове, Шато Медово, Виа Понтика,Едоардо Миролио, Кастра Рубра, Катаржина Естейт, Тодорофф, Загрей, Беса Валей.

• Пешеходна обиколка на София,Пловдив,Античния Несебър,Созопол.

• Медицинска застраховка


В ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРСКИ ВИНА  - ВАРИАНТ 2


Посещение на дванадесет винарски изби

8 дни / 7 нощувки тур