Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Производство на вино в България датира от древни времена. Първите производители са били траките - най-старите местни жители на тези земи.  В повечето от световно известните златни  тракийски съкровища са намерени съдове от винопроизводството . Тракийските вина са тежки и  с много силен привкус, като  по-късно гърците и римляните започват да ги разреждат  с вода,правейки ги по леки ,а и започвайки да   прилагат някои от  триковете на съвременните производители.

Днес  България е сред  водещите страни винопроизводители , като  дава годишно около 2% от световното производство на вино. Всяка година панаир на виното  се провежда в град Пловдив и може би един от най-интересните празници , свързани вино традициите , идва от древни времена е "Трифон Зарезан",  се отбелязван на 14-ти февруари.

Във нашия винен  тур  ще  опитате български марки вино, произведено от различни сортове  грозде, характерни само  за България . Ще Ви разходим из България от Юг до Север  и  ще Ви заведем в  някой от най-добрите винарски изби. Ще Ви покажем в същото време и някой от най-известните културни забележителности на страната.

Ще Ви пренесем в царството на българските вина .


    Долината на река Струма

В  долината на р.  Струма  са включени югозападните части от страната. По размери не е голям, но притежава специфични климатични особености, приближаващи го до средиземноморските области. По долината на р. Струма се отглеждат местният сорт "Широка мелнишка лоза", "Каберне Совиньон" и "Мерло". Получените вина се характеризират с топли южни тонове в аромата, с пълнота във вкуса и богатство на общите впечатления. Особен интерес представляват вината от сорт "Широка мелнишка лоза", които са богати и достатъчно обемни и при стареене придобиват екзотични и много приятни нюанси във вкуса.


  Тракийска низина

В Южнобългарския район  включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се "Мавруд", "Мерло", "Каберне совиньон", "Червен мискет", "Памид" и други. Климатичните условия на района, защитен от остри северни ветрове, благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете "Каберне совиньон" и "Мавруд". Добрите вина от местния сорт "Мавруд" се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

 


   Розова долина

Подбалканският район се разпростира на юг от Стара планина. По южните склонове на Стара планина и в долината между нея и Средна гора се отглеждат основно сортовете "Червен мискет", "Ризлинг", "Ркацители", "Каберне совиньон" и "Мерло". Тук се произвеждат главно бели сухи и полусухи вина, по-малко червени и ароматизирани вина. Вината са с характерен приятен плодов аромат, свеж и хармоничен вкус. Тези от местния сорт "Червен мискет" са едни от най-добрите представители на белите вина у нас и се отличават с богат плодов аромат, елегантно тяло и нежен, запомнящ се послевкус.


  Дунавска равнина

Севернобългарският район се характеризира с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Обхваща централната и западната част на Дунавската равнина, южния бряг на Дунав и прилежащите му райони. Разпространени са сортовете "Мускат отонел", "Гъмза", "Каберне совиньон", "Мерло", "Шардоне", "Алиготе", "Памид" и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус.


Ден 1  

Посрещане на летище София. Настаняване в  хотел,разположен  в централната част. Панорамна обиколка на центъра на града с посещение на най-голямата катедралата в страната  храм-паметника   „Ал.Невски“,ротондата „Св.Георги“-датираща от 4 век, църквата „Св.София“-дала името на днешната столица,Народния театър и др.забележителности.Вечеря в  традиционен ресторант с фолкорна  музика,където ще се насладите  на вкусни ястия  от българската кухня и богата селекция от вина и напитки.

Нощувка в София.


Ден 2-Долината на река Струма

Посещение на  Рилския  манастир-разположен на 120 км.южно  от София, в сърцето на Рила планина , това е най-големия манастир, датиращ от 10 век. Разглеждане на манастира и възможност за обяд в близък ресторант .След  обяда се отправяме към град Мелник-най-малкия град в България,известен с уникалния си феномен – пясъчните  пирамиди. Мелник е известен с производството на червени вина. Ще имате възможност да посетите избата в село ......... и да дегустирате вино,произведено от сорта „Широка Мелнишка лоза“-  това е стар местен къснозреещ сорт.  Младите вина се отличават с наситен черешов цвят, интензивен аромат, доминиран от череша, достатъчна плътност и характерна пикантна тръпчивост. Много добре се развиват в контакт с дъбова дървесина. Отлежалите вина от този сорт се отличават с богат, комплексен аромат, в който се долавят интересни тонове на тютюн и кожа, вкусът е със запазена свежест и мека тръпчивост.

Настаняване в 4* звезден хотел в град Сандански –един от най-известните СПА центрове в България . Възможност за релакс и Спа процедури.


Ден 3–Района на Тракийската низина

След закуска  ще се насочим за  кратко посещение   до известния планинския  курорт  Банско- чаровно курортно градче, приютило се в гостоприемната планина Пирин, което предлага уникално съчетание на отлични условия за различни зимни спортове, съхранени български традиции, богати фолклорни обичаи и несравнимо културно-историческо наследство.

Отправяме се към винарска изба „ Памидово“. Посещение на избата  и дегустация на вино, произведено от сорта „Памид“- стар местен сорт, отглеждан по нашите земи още от траките. Предпочитан за консумация в прясно състояние . Получават се светло червени, леки трапезни вина за масова консумация. Те имат ниска киселинност и нисък екстракт,  поради което не са подходящи за отлежаване, а се консумират млади, веднага след като ферментират и се избистрят .

След обяда пристигане в Пловдив. Настаняване в  централно разположен  хотел. Вечеря.


Ден 4 -Пловдив

Пешеходна разходка  из стария град Пловдив с посещение на Античния театър, Римския стадион, Римските терми , паметника на основателя на града Филип Македонски, църквата Св.Константин и Елена“. След обяд се отправяме към втория по големина в страната - Бачковкси манастир. На връщане следва посещение на първата бутикова винарска  изба „Тодоров“, разположена в с.Брестовица . Дегустация на вина от сорта Мавруд- къснозреещ  сорт ,един от  най-ценните местни сортове за червени вина. Вината, произведени от този сорт, са с наситен рубинен цвят, достатъчно танини и киселини и специфичен, много приятен аромат, в който преобладават горски плодове и подправки. Вината се развиват отлично в контакт с дъбова дървесина, като развиват мощен, комплексен аромат, мек, плътен и хармоничен вкус.

Това е един от най-известните райони на вино производство , с характерните си висококачествени бели и червени вина. Нощувка в Пловдив.

 

Ден 5-Розовата долина

Сутринта след закуска  предстои отпътуване за село Баня , Карловски регион, където ще се дегустира вино, произведено от сорта „Карловски Мискет“. Посещение на винарска изба „Розова долина “  в Карлово и дегустация на елитни  марки бели и червени вина . В района на Розовата долина се отглеждат от: белите сортове грозде- червен   мискет, шардоне, мускат, совинион блан,ркацители и от червените сортове-каберне, мерло и памид. Следва разходка из град Казанлък с посещение на единствения по рода си музей на розата и разглеждане на Уникалната  Казанлъшката гробница. Ще имате възможност да се запознаете с традициите на розопроизводството,както и да си закупите розово,ментово,лавандулово масло,различни продукти на маслодайната роза ,гюлова ракия,и други сувенири.  Нощувка в Казанлък.


Ден 6 -Дунавски регион

Отпътуване за град  Велико Търново. Посещение на винарска изба „Лясковец“, където  ще имате възможност да дегустирате естествено пенливи вина, пенливи билкови вина, газирана шира, десертни вина, пелин, сухи бели и червени тихи вина от различни реколти, колекционни и енотични вина и от най-добрите български ракии. След обяда разходка до

живописното село Арбанаси/4 км.от Велико Търново/, известно с неповторимата си Възрожденска архитектура от от 16-17 век  на къщите и  църквите . Вечерта предстои разходка из калдъръмените улички на стария град и по желание посещение на уникалното по рода си шоу „Звук и светлина“. На фона на драматична музика, разноцветни светлини, лазери и църковни камбани се представя славната история на България. Нощувка във Велико Търново.


Ден 7-Отпътуване към Сухиндол за посещение на Винарска изба „Ловико“  и дегустация на вина от сорта „Гъмза“-един от  най-известните сортове червено грозде. От него се получават  висококачествени трапезни и десертни вина, както и шампански виноматериали. Трапезното вино от сорт Гъмза много напомня френските бургундски вина. Следва  отпътуване за София. Настаняване в хотел. Вечеря.


Ден 8 - В зависимост от полетното разписание ще имате възможност за шопинг, свободно време или разходка.


Турът включва:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 7 нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

Посещение на 6 известни винарски изби /според програмата/

Входни такси за музей,

Медицинска застраховка

В ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРСКИ ВИНА  - ВАРИАНТ 1


8 дни / 7 нощувки тур