Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА


Ден 1  -  Пристигане в София – посрещане на летището, трансфер и настаняване в 5-звезден хотел.

София е столицата на България, както и най-големият град в страната. Следва пешеходна обиколка в центъра на града, която включва:

• Паметник „Св. София“

• Президентството на Република България

• Храм – паметник „Св. Александър Невски“

• Църква „Св. София“

• Народно Събрание

• Руска Църква „Св. Николай“


На вечеря ще можете да се насладите на традиционна фолклорна музика и танци, както и да опитате типичната българска кухня. Нощувка в София.


Ден 2 – Трансфер до град  Сандански – разположен  в подножието на Пирин планина,известен с уникалния си климат и лековити води. Благоприятното разположение на града и концентрацията на минерални извори в областта, дават пълното основание градът да бъде толкова известен като център за отдих и почивка. Сандански е обичано място от най-различни посетители, които целогодишно жадуват за неговата умерена лятна топлина, ободряващият въздух, и успокояваща атмосфера. Освен това, градът още е известен с уникалния си парк „Св. Врач” – старото име на града. Паркът съдържа над 200 вида средиземноморски видове растения, които допринасят за живописния му вид. Настаняване в 4-звезден хотел и свободно време за СПА процедури. Нощувка в Сандански.


Ден 3 – Еднодневна обиколка в региона на Сандански. Ще усетете мистичната енергия на местността Рупите ,която се намира в кратера на затихнал вулкан. Друга особеност на Рупите са лечебните горещи извори  с температура 71-78°C и средна скорост на изтичане 35 л/сек. Вулканични скали и скални пирамиди могат да се видят и в подножието на близката Кожух планина. Посещение на Роженски манастир – насладете се на гледката от манастира към  уникалния феномен –пясъчните мелнишките пирамиди. Трансфер до Мелник,обяд в местен ресторант.С население от 385 души, Мелник е най-малкият град в България, който е запазил статута си на такъв поради исторически причини. Градът е архитектурен резерват и 96 сгради са обявени за културни паметници.  Мелник се свързва още с впечатляващият природен феномен – пясъчните пирамиди в най-различни форми, приличащи на гигантски гъби, древни кули и паметници. Градът е популярен още и със своето тежко вино, което се прави в района оше от 14 век.

Трансфер до Сандански и нощувка.


Ден 4 – Трансфер до Велинград – СПА-столицата на България. Това е административният център на еднооименната община Велинград, а също така и най-прочутият балнеоложки курорт. В района има над 90 извора на минерална вода, които притежават лечебни свойства. Освен  с многобройните си минерални извори, Велинград се слави още и с най-големия карстов извор в страната. Велинград е познат като  СПА-столицата на България, заради големия набор от СПА и Уелнес процедури, които предлага на гостите си, изисканата кухня, и живописните места, които са на разположение за отдих и почивка. Нощувка във Велинград.


Ден 5 -  След закуска предстои трансфер до Пловдив.

Пешеходна обиколка в Стария Пловдив:

Пловдив е един от най-старите градове в Европа /6000 години/, ако не и най-старият. Разположен по склоновете на 3 хълма, първоначално е бил основан от траките, след което е бил гръцки и важен римски град. В стария град, може да видите красиви стари къщи, построени преди периода на българското възраждане. През 1979 год. градът получава златен медал за запазване на културното си наследство.

Трансфер до Брестовица – традиционно българско село, известно със своята бутикова изба и лозови масиви. Насладете се на Гурме вечеря с дегустация на вино в бутикова винарска изба“Тодоров“. Нощувка в Брестовица.  


Ден 6 -  Трансфер до Хисаря – известен СПА курорт.

Хисаря е малко курортно градче в пловдивския регион. Намира се в полите на планина Средна Гора, отличава се с мекия си климат и над 25 различни минерални извора, което го провреща в любима СПА дестинация за много български и чуждестранни туристи. Именно заради тези извори, градът е основан преди хиляди години. Голям брой останки от римско време все още могат да се видят на много места – обществени сгради, малък амфитеатър, казармите на римския гарнизон, основите на 2 от най-старите църкви в България, както и най-добре запазената римска крепост в България.

Настаняване в 4-звезден хотел и свободно време за СПА и отдих. Нощувка в Хисаря.


Ден 7 –Трансфер до Казанлък – градът на розите. Казанлък е малък град, разположен в сърцето на розовата долина, прочут заради старите традиции за розоберство и производтво на чисто розово масло. Днес  розата е един от символите на България. Посещение на музей на розата, който е единствен по рода си. Построен да представя музейна колекция за розата през 1967 година, първата изложба е отворена две години по-късно. Богатият снимков и документален материал проследява 330-годишната история  на розоварството в България. Туристите могат да си купят розово масло, ментово и лавандулово масло, най-различни породукти от маслодайна роза, розов ликьор, розова ракия и сувенири. Трансфер обратно до Хисаря и нощувка.


Ден 8 – След закуска трансфер до Велико Търново със спирка в Габрово.

Посещение  Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”:

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява музей под открито небе, както и един от кварталите на град Габрово, който отразява българските обичаи, традиции и занаяти. Съдържа над 50 обекта, сред които водни инсталации и стари къщи със занаятчийски дюкянчета. Чрез използване на оригинални инструменти и стриктно следване на старите традиции, местните представят  около 20, храктерни за региона, занаяти, сред които са дърворезба, грънчарство, кожарство, ножарство,  ръкоделие и др.

След пристигането във Велико Търново – настаняване в 4-звезден хотел.

Пешеходната обиколка на града включва:

• Крепостта „Царевец“;

• Църква „Св. 40 мъченици“;

• Самоводска чаршия – стара търговска улица, където са работели способни занаятчии през възрожденския период, а дори и днес много от къщите и занаятчийниците са напълно възстановени;

• Къщата с маймунката и паметник „Майка България“ – разположени на главната улица;

• Улица Гурко – отражение на възрожденския архитектурен стил;

• Стамболов мост, който води към паметник „Асеневци“ и градската художествена галерия;

• Светлинно шоу „Звук и светлина“ на крепостта Царевец.

Нощувка във Велико Търново.


Ден 9 – След закуска отпътуване за София, настаняване в 5-звезден хотел. В зависимост от климатичните разходка до планина Витоша. Насладете се на гледката от местността Копитото, посещение на Каменната река и Боянски водопад. Нощувка в София.


Ден 10 – Според   времето на полета, посещение на мол в София и обяд в китайски ресторант. Трансфер до летище в София.


Турът включва:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 9 нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

• Сити турове в София, Пловдив и Велико Търново с професионален китайско-говорящ екскурзовод;

• Всички музейни такси и застраховка.

Тур 6 – Романтично СПА изкушение


10 Дни / 9 Нощи – Тур в България

София – Сандански – Велинград – Пловдив – Хисаря – Велико Търново – Габрово – София