Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА

Ден 1  Пристигане в София – посрещане на летището, трансфер и настаняване в 5-звезден хотел.

София е столицата на България и най-големият град. Праисторическите селища, намерени тук, датират от преди 7 ми век пр.н.е., когато траките изградили своето селище около един горещ минерален извор, който съществува и до днес. София е имала няколко имена през различните исторически периоди.Най-древното ѝ име – Сердика, произлиза от местно Келтско племе, което е населявало региона през 1 ви век пр.н.е. По-късно градът се превръща в римско селище, попадащо на територията на Римската империя. През Средновековието, градът е главен търговски център за българската държава. През 1879 град София е обявен за столица на България след освобождението от турско робство.

Пешеходната обиколка в центъра на София включва:

• Паметник „Св. София“

• Президентството на Република България

• Храм – паметник „Св. Александър Невски“

• Църква „Св. София“

• Народно Събрание

• Руска Църква „Св. Николай“


Вечерта ще можете да се насладите на традиционна фолклорна музика и танци, както и да опитате вкусната  българска кухня. Нощувка в София.


Ден 2 – Трансфер до Боровец – един от най-известните и най-големи ски центрове в България, разположен в северната част на Рила планина, само на един час път от столицата.

Сгушен  във вековните борови гори на над 1300 м. надморска височина, Боровец ще Ви очарова с ослепителната  белота  на неутъпкания сняг, безоблачното небе, тишината на планинския простор. Курортът на два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. С разнообразието  от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км, различни по сложност и натовареност  терени,с  условия за нощно каране, с изключителни възможности за екстремно каране ,курорта е точното  място за зимни спортове и почивка.

 Настаняване в 4-звезден хотел. Посещение на резиденцията на последната царска династия „Царска Бистрица”. В зависимост от климатичните условия – разходка с лифт до местност в близост до връх Мусала (30 мин.). Нощувка в  курорта Боровец.


Ден 3 – Отпътуване към Рилски манастир – най-големият и най-важен духовен център в България /под егидата на ЮНЕСКО/. Посещение и разглеждане на манастирския комплекс. Следва отпътуване към село Добарско – типично старинно  село с богата история и култура, среща с местните жители и запознаване с някои традиционни обичаи.Туристите се посрещат с фолклорна демонстрация, песни и хора, а за обяд можете да дегустирате местните специалитети като : баница, домашно мляко и сирене. След обяд предстои трансфер за град  Банско – малко курортно градче в подножието на Пирин планина, което има свой собствен чар, като комбинира перфектните условия за практикуване на зимни спортове с добре запазените български традиции и фолклор.  Настаняване в 4-звезден хотел в Банско. Свободно време за СПА и отдих. Вечеря в механата на хотела, под звуците на музика на живо. Нощувка в Банско.


Ден 4 – След закуска  ще има възможност за   разглеждане на забележителностите в Банско с неговите възрожденски къщи и павирани улички. Посещение на най-голямата църква в Южна България   „Св. Троица“ ,  която днес е национален паметник и исторически музей.

Трансфер до град Сандански ,известен като  балнеологичен курорт и естествена лечебница, това е града с най-много слънцедни през годината . В района има над 80 минерални извори с температура до 81 градуса. Посещение на  бившата правителствена резиденцията, която днес е 4-звезден хотел, обграден от красив парк и уникална ботаническа градина с над 200 редки растителни вида , изкуствено езеро сред атмосфера на спокойствие и тишина.

Свободно време. Нощувка в Сандански.


Ден 5 –Отпътуване за местността Рупите и посещение на църквата „Св. Петка“. Местността представлява кратер на изгаснал вулкан и е  прочута с термалните си извори,които притежават високи лечебни свойства. Разходка до Роженски манастир, който е известен с единственото копие на иконата „Дева Мария“ и впечатляващите дървени иконостаси.

Следва посещение на  Мелник – най-малкият град в България, който също така е и архитектурен музей. Градът още е прочут с червените си вина и природния феномен – Мелнишки пирамиди. Посещение на Кордопуловата къща – традиционна българска търговска къща със уникално-конструирани изби. Професионална дегустация на вино в избата на къщата.

След обяд отпътуване за София и настаняване в 5-звезден хотел. Вечеря във фолклорен ресторант с музика на живо. Нощувка в София.  


Ден 6 – Посещение на мол в София – време за шопинг. Трансфер до летището и отпътуване за Китай.


Турът включва:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 5 нощувки в 4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

• Сити турове в София и Банско с професионален китайско-говорящ екскурзовод;

Посещение на Рилския манастир,село Добарск и Мелник

• Всички музейни такси и застраховка.

Тур 2 - Природен Рай


6 Дни/5 Нощи – Тур в България

София – Боровец – Банско – Сандански – Мелник - София