Турове
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
НАЧАЛО
НАЧАЛО ЗА НАС НОВИНИ ДОКУМЕНТИ БРОШУРА КОНТАКТИ
КОНТАКТИ Хотели Трансфери Круизи Самолетни билети Галерия НАЧАЛО НАЧАЛО

КОМБИНИРАНИ ТУРОВЕ

Тур 1 - Българска душа

Тур 2 - Природен рай

Тур 3 - Парченце история с дъх на роза

Тур 4 - Розово масло, Тракийско вино и натурално кисело мляко

Тур 5 - Земята на старите занаятчии

ТЕМАТИЧНИ ТУРОВЕ

В царството на българските вина - вариант 1

В царството на българските вина - вариант 2

Фестивал на розата

Голф тур

Наследството на ЮНЕСКО в България

Турове

Хотели

Трансфери

Круизи

Самолетни билети

Галерия

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

История

География

Традиции

Паметници под закрилата на ЮНЕСКО

ЗА БЪЛГАРИЯ Видове туризъм

Лов/Риболов

Фолклор

Голф

СПА/Балнеология

Роза

Минерални извори

Вино

Кисело мляко

Културен туризъм

Винен туризъм


Чудесата на България ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ОФЕРТИ В БЪЛГАРИЯ ОФЕРТИ В ЧУЖБИНА


Ден 1  -  Пристигане в София – посрещане на летището, трансфер и настаняване в 5-звезден хотел.

София е столицата на България, както и най-големият град в страната. Следва пешеходна обиколка в центъра на града, която включва:

• Паметник „Св. София“

• Президентството на Република България

• Храм – паметник „Св. Александър Невски“

• Църква „Св. София“

• Народно Събрание

• Руска Църква „Св. Николай“


На вечеря ще можете да се насладите на традиционна фолклорна музика и танци, както и да опитате типичната българска кухня. Нощувка в София.


Ден 2 - – Трансфер до Велико Търново – Старата българска столица. Насладете се на живописния пейзаж на този град с хилядолетна история и неговата уникална  Възрожденска архитектура. Разходете се по Самоводската чаршия – стара търговска улица, където са работели способни занаятчии през възрожденския период, а дори и днес много от къщите и занаятчийниците са напълно възстановени; разходка на хълма Царевец – средновековна крепост, символ на града, изградена през 12 век, запазена и до днес. Преди вечеря, може да наблюдавате  уникалното светлинно  шоу  гордост на търновци – „Звук и светлина“.

Настаняване в 4-звезден хотел. Нощувка  във Велико Търново.


Ден 3 – Отпътуване за град Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“.

Обиколка на комплекса:  Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява музей под открито небе, както и един от кварталите на град Габрово, който отразява българските обичаи, традиции и занаяти. Съдържа над 50 обекта, сред които водни инсталации и стари къщи със занаятчийски дюкянчета. Чрез използване на оригинални инструменти и стриктно следване на старите традиции, местните представят  около 20, храктерни за региона, занаяти, сред които са дърворезба, грънчарство, кожарство, ножарство,  ръкоделие и др.

Нощувка в Габрово.

 

Ден 4 – Трансфер до Казанлък – градът на розите. Казанлък е малък град, разположен в сърцето на розовата долина, прочут със старите традиции за розоберство и производство на чисто розово масло. Днес  розата е един от символите на България. Посещение на музей на розата, който е единствен по рода си. Построен да представя музейна колекция за розата през 1967 година, първата изложба е отворена две години по-късно. Богатият снимков и документален материал проследява 330-годишната история  на розоварството в България. Туристите могат да си купят розово масло, ментово и лавандулово масло, най-различни

Отпътуване за Стара Загора – градът на липите и шестият по големина в България. Настаняване в 4-звезден хотел. Нощувка в Стара Загора.


Ден 5 – След закуска ни предстои  отпътуване за Несебър – приказен курортен град  в южната част на българското черноморие. Цялата стара част на градчето е под егидата на ЮНЕСКО. Градът е известен с красивите си културни паметници, като църквата „Св. Стефан“, построена през 11 век, с прекрасно украсените си стени, окичени със разноцветни керамични фигурки и плочки; църквата „Св. София“, византийските бани от епохата на Византйската империя.  

Посещение на един от най- големите съвременни морски курорти в България – Слънчев бряг. Това е и най-популярният курорт по българското черноморие,всяка година посещаван от десетки туристи. Обхваща множество хотели, туристически атракции и нощни клубове, като нощния живот тук е изключително разнообразен. Курортът привлича хиляди туристи от Русия, Финландия, Норвегия, Дания, Германия, Великобритания, Полша, Япония и много други.

Трансфер до Бургас – вторият по големина град на черноморския бряг и четвъртият в България.

Настаняване в 4-звезден хотел.


Ден 6 - Трансфер до Варна - перлата на българското черноморие. Варна е най-големият град и морски курорт по българската част от бреговете на Черно море и третият по големина град в България. А пристанището на Варна е най-голямото за България. Пешеходна обиколка в центъра на Варна с посещение на:

• Катедрала „Успение Богородично“;

• Православен храм „Св. Николай Чудотворец“;

• Аквариум Варна и музей „Черно море“;

• Делфинариум;

• Археологически музей.

Настаняване в 4-звезден хотел.


По Ваш избор могат да бъдат организирани следните дейности:

 Свободно време/ Шопинг/ Разходка до Златни пясъци – вторият най-голям курорт на българското черноморие/ Разходка до Балчик с посещение на Ботаническа градина и двореца в Балчик – дворецът е бил построен за нуждите на кралица  Мария Единбургска от Румъния.  Дворецът обхваща няколко вили, зала за пушене, винарска изба, манастир, параклис и още няколко сгради, а най-забележителното нещо е паркът, който днес се е првърнал в държавна ботаническа градина. Нощувка във Варна.


Ден 7 -  Трансфер до Пловдив – южната столица на България и вторият по големина град в България. Следва пешеходна обиколка на  Пловдив - посещение на старата част на града и следните забележителности: Античния римски театър, Етнографски музей, Джумая Джамия, Къщата на Ламартин, Музей на българското Възраждане, Римски стадион и др. Разходка по главната пешеходна улица в центъра на града където ще  се насладите на духът на европейският Ренесанс. Пловдив е прочут културен и исторически център, който се намира в Горнотракийската низина, запазил тракийските традиции за производство на вино. Преди вечеря  ще бъде организирана дегустация на вино в местна винарска изба. Нощувка в Пловдив.


Ден 8 –  Посещение на Бачковски манастир – паметник  на християнската

архитектура и един от най-големите източно-православни манастири в Европа. Той е толкова известен и ценен заради  уникалната комбинация на Византийска, Грегорианска и Българска култура, обединени от общата им вяра. Кратко пътуване до планинския курорт  Пампорово. Разходка с лифт до връх Снежанка, който се намира в сърцето на планина Родопите. Това е един от най-красивите и величествени български върхове с неговите 1926 м. Слънчевите дни тук през цялата година са повече от 240, а климатът е мек. През лятото връх Снежанка ще Ви посрещне със слънчевото си небе, високи поляни – окичени с билки и цветя, свеж въздух и аромат на бор. Средната лятна температура е около 18 градуса – идеална за разхлаждане в горещите летни дни.

Връщане до Пловдив и нощувка там.  


Ден 9 – Трансфер обратно до София. В зависимост от часа на пристигане, посещение на мол в София и обяд в китайски ресторант. Трансфер до летищете София.


Турът включва:

• Трансфери от и до летището;

• Транспорт с луксозен бус, като през цялото време групата е придружавана от китайско –говорящ представител от Деми Травел;

• 8 нощувки в 3/4/5-звездни хотели в България;

• Пълно изхранване – закуска, обяд, вечеря;

• Сити турове в София, Варна, Пловдив, Несебър и Велико Търново с професионален китайско-говорящ екскурзовод;

• Всички музейни такси и застраховка.

Тур 5 – Земята на старите занаятчии


9 Дни/8 Нощи  Тур в България

София – Велико Търново – Габрово – Казанлък – Стара Загора – Несебър – Бургас – Варна – Пловдив - София